Petjada hídrica

Calculem la petjada hídrica de la vostra empresa

Calculem la petjada hídrica de la vostra empresa

La petjada hídrica és un factor per tenir en compte per les empreses que vulguin augmentar la seva sostenibilitat. L’aigua és un recurs essencial per a la vida de tot el planeta. La seva gestió no es pot deixar a l’atzar, sinó que cal aspirar als millors resultats.

AEQ us ajudarem a calcular el vostre índex d’empremta hídrica, farem les gestions necessàries per registrar la vostra empremta hídrica als registres oficials de l’Estat i, a més, us marcarem unes pautes específiques per continuar reduint l’impacte mediambiental de la vostra empresa. D’aquesta manera anirà millorant l’índex de la seva petjada de carboni amb els beneficis corresponents tant per a la vostra empresa com per al nostre planeta.

Què és la petjada hídrica?

És una mesura total de la quantitat daigua consumida per lempresa. Es fa servir per a la producció de béns o per als serveis que ofereix l’organització. Es té en compte tota la utilitzada en el procés de fabricació, a la cadena de subministrament i l’ús del producte. Així, es pot establir l’empremta directa causada per les operacions i la indirecta.

Tenir en compte la indirecta ha suposat un gran avenç a l’àmbit mediambiental. Abans només es parava atenció a la directa, ja que és la que afecta l’empresa. Tot i això, s’obtenien uns resultats incomplets que no permetien a l’organització interioritzar les seves conseqüències negatives. Per sort, ara es pot determinar l’empremta amb més precisió.

Per què és tan important?

La gestió dels recursos i el medi ambient ha anat guanyant importància en els darrers anys. La societat es troba cada cop més conscienciada de l’impacte de les seves accions. Això no passa desapercebut tant per a les institucions polítiques com per a les empreses. Atesa l’escassetat de l’aigua, és important millorar-ne l’ús per fer-ho tan eficient com sigui possible.

És per això que és recomanable que les empreses calculin la seva empremta hídrica, ja que els permet millorar-ne la gestió mediambiental. A més, aquest càlcul no és difícil de fer.

Cal recollir dades del consum de l’organització, cosa que es fa a través de diferents sensors. Després s’avalua la despesa efectuada aplicant criteris de sostenibilitat als processos afectats.

D’aquesta manera, és possible determinar amb precisió l’empremta que deixa l’empresa. També podrà comprendre com optimitzar el consum, cosa que ajudarà a millorar els seus processos de fabricació.

Vull més informació sobre la Petjada Hídrica

Omple el formulari i et preparem una proposta personalitzada.

*En utilitzar aquest formulari de contacte assumeix haver llegit i acceptat la política de privacitat d’AEQ i permet a l’empresa contactar amb vostè en resposta a aquesta sol·licitud.